School District of Superior

Superior High School Renovation

Same Learning, New Look

LHB provided pre-referendum services, complete design, and construction administration services for the Superior School District. A significant portion of the $92.5 million referendum was for the addition, demolition, and remodel of the Superior High School.

The addition is a three-story academic addition with single story band and orchestra classrooms, FACS and art classroom additions, two station gymnasium addition and administrative offices and atrium addition. The demolition includes a two-story academic circular building, and the cafeteria and kitchen facilities. The project remodel included a gymnasium, pool, and media center.

The electrical infrastructure included new utility service, electrical distribution equipment, emergency electrical distribution equipment (generator, automatic transfer switches, and UPS equipment), networked lighting fixtures/controls, wiring devices, and HVAC power.

The facility also included a smoke control system for the main commons space, which included design of a smoke control panel, UPS, and automated smoke exhaust controls.

Project Type Renovation
Location Superior, WI
Completion Date April 2019
Size 340,000 SF
Features & Highlights The school district was awarded $232,000 in state energy efficiency upgrade incentives from the State of Wisconsin with the help of LHB and construction contractors.
LR1_160294
LHB incorporated detailed art teaching design ideas and storage needs in the Superior High School multi-medium functional art laboratory.

Art Laboratory

LHB worked closely with specialty STEAM instructors from Superior High School to create laboratory spaces that supported the flexibility and functionality of curriculum. These labs were designed around existing and future equipment and technology and safety needs.

LR2_160294
LHB Incorporated displacement ventilation HVAC systems throughout the building for improved health and comfort occupant benefits.

Displacement Ventilation

LHB designed displacement ventilation mechanical air handling system throughout the existing building and new additions. These systems provide improved air circulation and comfort to occupants. The displacement diffusers were designed into spaces as functional elements, such as the columns and tables that were designed around the columns within the cafeteria.